Informator o strukturze Uczelni

Rozwiń
Start > Organizacja uczelni  > Podstawowe jednostki strukturalne  > Wydział Nauk o Zdrowiu z Instytutem Medycyny Morskiej i Tropikalnej  > Katedra Żywienia Klinicznego  > Zakład Towaroznawstwa Żywności

Zakład Towaroznawstwa Żywności

Katedra Żywienia Klinicznego

PUBLIKACJE (LISTA FILADELFIJSKA)

Publikacje w czasopismach z "listy filadelfijskiej" (z trzech ostatnich lat):

  1. Consumer attitudes and acceptability of wheat pancakes with the addition of edible insects: mealworm (Tenebrio molitor), buffalo worm (Alphitobius diaperinus), and cricket (Acheta domesticus) - MAZUREK ALEKSANDRA, Palka Agnieszka, SKOTNICKA MAGDALENA, Kowalski Stanisław - Foods - 2023 : vol. 12, nr 1, art. ID 1, s. 1-18, bibliogr. 81 poz., streszcz. ang.
  2. The Acceptance of cream soups with the addition of edible insects (mealworm, T. molitor; house cricket, A. domesticus; buffalo worm, A. diaperinus; grasshopper, R. differens) among young people and seniors in Poland - SKOTNICKA MAGDALENA, MAZUREK ALEKSANDRA, Kowalski Stanisław - Nutrients - 2023 : vol. 15, nr 24, art. ID 5047, s. 1-16, bibliogr. 71 poz., streszcz. ang.
  3. Chemical composition, antioxidant properties and sensory aspects of sponge cakes supplemented with edible insect flours - Kowalski Stanisław, Gumul Dorota, Oracz Joanna, Rosicka-Kaczmarek Justyna, Mikulec Anna, Mickowska Barbara, SKOTNICKA MAGDALENA, Zborowski Marek - Antioxidants - 2023 : vol. 12, nr 11, art. ID 1912, s. 1-21, bibliogr. 47 poz., streszcz. ang.
  4. Theogallin-to-gallic-acid ratio as a potential biomarker of Pu-erh teas - KARWOWSKA KAJA, Kozłowska-Tylingo Katarzyna, SKOTNICKA MAGDALENA, ŚMIECHOWSKA MARIA - Foods - 2023 : vol. 12, nr 13, art. ID 2453, s. 1-12, bibliogr. 40 poz., streszcz. ang.
  5. Bioactive compounds and antioxidant composition of nut bars with addition of various edible insect flours - Gumul Dorota, Oracz Joanna, Kowalski Stanisław, Mikulec Anna, SKOTNICKA MAGDALENA, KARWOWSKA KAJA, Areczuk Anna - Molecules - 2023 : vol. 28, nr 8, art. ID 3556, s. 1-19, bibliogr. 77 poz., streszcz. ang.
  6. Profiles of serum fatty acids in healthy women on different types of vegetarian diets - GOGGA PATRYCJA, MIKA ADRIANA, JANCZY AGATA, SZTENDEL ALICJA, ŚLEDZINSKI TOMASZ, MAŁGORZEWICZ SYLWIA - Nutrients - 2024 : vol. 16, nr 4, art. ID 516, s. 1-12, bibliogr. 37 poz., streszcz. ang.
  7. Inappropriate dietary habits in tobacco smokers as a potential risk factor for lung cancer : Pomeranian cohort study - DARDZIŃSKA JOLANTA ANNA, WASILEWSKA ELIZA, SZUPRYCZYŃSKA NATALIA, GŁADYŚ KATARZYNA, WOJDA ANNA, ŚLIWIŃSKA ALEKSANDRA, JANCZY AGATA, PIESZKO MAGDALENA, KACZKAN MAŁGORZATA, WERNIO EDYTA, RĘCKA MONIKA, RZYMAN WITOLD, MAŁGORZEWICZ SYLWIA - Nutrition - 2023 : vol. 108, art. ID 111965, s. 1-7, bibliogr. 37 poz., streszcz. ang.
  8. Assessment of nutritional and low-grade inflammation status among bariatric surgery candidates in the preoperative period during the COVID-19 pandemic - JANCZY AGATA, KASKA ŁUKASZ, PROCZKO-STEPANIAK MONIKA, SKOTNICKA MAGDALENA, STANKIEWICZ MARTA, SZYMAŃSKI MICHAŁ - Obes. Res. Clin. Pract. - 2023 : vol. 17, nr 3, s. 275-278, bibliogr. 14 poz.
  9. Increased amount of polyunsaturated fatty acids in the intestinal contents of patients with morbid obesity - JANCZY AGATA, SZYMAŃSKI MICHAŁ, STANKIEWICZ MARTA, KASKA ŁUKASZ, WALERON KRZYSZTOF, STELMAŃSKA EWA, ŚLEDZIŃSKI TOMASZ, MIKA ADRIANA - Obes. Surg. - 2023 : vol. 33, nr 4, s. 1228-1236, bibliogr. 37 poz., streszcz. ang.
  10. Adherence to the 2021 dietary guidelines of the European Society of Cardiology on cardiovascular disease prevention in residents of the Pomeranian Voivodeship with increased cardiovascular risk - DARDZIŃSKA JOLANTA A., MAŁGORZEWICZ SYLWIA, SZUPRYCZYŃSKA NATALIA, GŁADYŚ KATARZYNA, ŚLIWIŃSKA ALEKSANDRA, KACZKAN MAŁGORZATA, PIESZKO MAGDALENA, WOJDA ANNA, WERNIO EDYTA, GOGGA PATRYCJA, JANCZY AGATA, RZYMAN WITOLD - Pol. Arch. Med. Wewn. - 2023 : vol. 133, nr 6, art. ID 16418, s. 1-7, bibliogr. 38 poz., streszcz. ang.
  11. Wheat bread supplementation with various edible insect flours. Influence of chemical composition on nutritional and technological aspects - Kowalski Stanisław, Mikulec Anna, Mickowska Barbara, SKOTNICKA MAGDALENA, MAZUREK ALEKSANDRA - LWT - Food Sci. Technol. - 2022 : vol. 159, art. ID 113220, s. 1-9, bibliogr. [40] poz.
  12. Chemical composition, nutritional value, and acceptance of nut bars with the addition of edible insect powder - Kowalski Stanisław, Oracz Joanna, SKOTNICKA MAGDALENA, Mikulec Anna, Gumul Dorota, Mickowska Barbara, MAZUREK ALEKSANDRA, Sabat Renata, Wywrocka-Gurgul Anna, Żyżelewicz Dorota - Molecules - 2022 : vol. 27, nr 23, art. ID 8472, s. 1-16, bibliogr. 41 poz., streszcz. ang.
  13. Satiety of edible insect-based food products as a component of body weight control - SKOTNICKA MAGDALENA, MAZUREK ALEKSANDRA, KARWOWSKA KAJA, FOLWARSKI MARCIN - Nutrients - 2022 : vol. 14, nr 10, art. ID 2147, s. 1-15, bibliogr. 63 poz., streszcz. ang.
  14. Effect of the addition of edible insect flour from yellow mealworm (Tenebrio molitor) on the sensory acceptance, and the physicochemical and textural properties of sponge cake - Kowalski Stanisław, Mikulec Anna, SKOTNICKA MAGDALENA, Mickowska Barbara, Makarewicz Małgorzata, Sabat Renata, Wywrocka-Gurgul Anna, MAZUREK ALEKSANDRA - Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2022 : vol. 72, nr 4, s. 393-405, bibliogr. 52 poz., streszcz. ang.
  15. Plant-based diets contribute to lower circulating leptin in healthy subjects independently of BMI - GOGGA PATRYCJA, JANCZY AGATA, SZUPRYCZYŃSKA NATALIA, ŚLIWIŃSKA ALEKSANDRA, KOCHAN ZDZISŁAW, MAŁGORZEWICZ SYLWIA - Acta Biochim. Pol. - 2022 : vol. 69, nr 4, s. 879-882, bibliogr. [21] poz., streszcz. ang.
  16. Are obesity and asthma in school-age children still strongly related to breastfeeding in infancy? - A real-life study - Wasilewska E., MAŁGORZEWICZ SYLWIA, Szczepankiewicz A., Myśliwczyk D., HENNIG MATYLDA, JASSEM EWA, SKOTNICKA MAGDALENA - Eur. Rev. Med. Pharmacol. Sci. - 2022 : vol. 26, nr 5, s. 1658-1667, bibliogr. 51 poz., streszcz. ang.
  17. One-anastomosis gastric bypass modulates the serum levels of pro- and anti-inflammatory oxylipins, which may contribute to the resolution of inflammation - LIAKH IVAN, JANCZY AGATA, Pakiet Alicja, KORCZYŃSKA JUSTYNA, PROCZKO-STEPANIAK MONIKA, KASKA ŁUKASZ, ŚLEDZIŃSKI TOMASZ, MIKA ADRIANA - Int. J. Obesity - 2022 : vol. 46, nr 2, s. 408-416, bibliogr. 64 poz., streszcz. ang.
  18. The health-promoting and sensory properties of tropical fruit sorbets with inulin - Palka Agnieszka, SKOTNICKA MAGDALENA - Molecules - 2022 : vol. 27, nr 13, art. ID 4239, s. 1-12, bibliogr. 61 poz., streszcz. ang.
  19. Evaluation of esophageal pathology in a group of patients 2 years after one-anastomosis gastric bypass (OAGB) : cohort study - SZYMAŃSKI MICHAŁ, Marek Iwona, WILCZYŃSKI MACIEJ, JANCZY AGATA, BIGDA JUSTYNA, KASKA ŁUKASZ, PROCZKO-STEPANIAK MONIKA - Obes. Res. Clin. Pract. - 2022 : vol. 16, nr 1, s. 82-86, bibliogr. 50 poz., streszcz. ang.
  20. The impact of the interplay of the intestinal microbiome and diet on the metabolomic and health outcomes of bariatric surgery - MIKA ADRIANA, JANCZY AGATA, WALERON KRZYSZTOF, SZYMAŃSKI MICHAŁ, KASKA ŁUKASZ, ŚLEDZIŃSKI TOMASZ - Obes. Rev. - 2022 : vol. 23, nr 8, art. ID e13455, bibliogr. 139 poz., streszcz. ang.
  21. Intestinal barrier disorders and metabolic endotoxemia in obesity: current knowledge - POTRYKUS MARTA (chir.), SZYMAŃSKI MICHAŁ, KASKA ŁUKASZ, JANCZY AGATA - Post. Hig. Med. Dośw. (online) - 2022 : t. 76, nr 1, s. 71-80, bibliogr. 58 poz., streszcz. ang.
Aktualizacja strony: 13.09.2023
Filip Kłobukowski